Förbundet Finlandssvensk Lokal-TV r.f.Förbundet Finlandssvensk Lokal-TV r.f.
     
Aktuellt
(
14.2.2002)
Ur Vasabladet 2.2.2002:


Ny-Tv
i FST-D

Ledarskribent: Dennis Rundt

Ett litet
steg för
människan...

--------------------

I tv-digitaliseringens tider aktualiseras såväl den finlandssvenska som den svenskösterbottniska tv-kulturen på nytt, kanske också på ett annat sätt än tidigare.
Så kan vi till exempel med tillfredsställelse notera att den nya finlandssvenska tv-kanalen FST-D inleder samarbete med österbottnisk lokal-tv.
Jan Sundqvist vid Ny-Tv i Nykarleby har i ett antal år försökt närma sig Rundradion och nu har det gett resultat i och med att FST-D köper och sänder hans program ”Starten” som skildrar en skidtävling för barn i Nykarleby.
Det är inte fråga om många minuter Ny-Tv i FST-D, men så tog det heller inte så värst länge för Neil Armstrong att ta det första steget på månen.
FST:s programchef Susanne Inberg låter veta att detta inte är fråga om någon engångsföreteelse utan att den finlandssvenska tv:n gärna etablerar samarbete med lokal-tv också på långt sikt.
Det bådar gott.
I svenska Österbotten finns gott om rutinerade och kunniga lokal-tv-aktörer som har mycket att ge – åt både dem som gör finlandssvensk tv och dem som ser på den.
Tillsammans med dem kan FST åstadkomma en kvalitetshöjning över hela linjen.

 

 

   
  www.lokaltv.fi
 
Copyright (c)