Förbundet Finlandssvensk Lokal-TV r.f.
Info-brev 2/01

 

Bästa lokal-tv-medarbetare

Inom kort kommer en lokal-tv kurs att ordnas på Söff i Yttermark. Datumet den 20-22 april har ni redan informerats om. Nu finns ett mera utförligt program klart, och kursen kommer alltså att behandla digitalredigering. Någonting vi kanske borde lära oss för att hänga med i den allt snabbare tekniska utvecklingen.

Föreläsare

För att få en inblick i de verkliga grunderna för digitalredigering så kommer Niklas Grönholm från Pargas, tidigare studerande vid Svenska yrkeshögskolans linje för Tv- och filmproduktion i Nykarleby, att finnas på plats och berätta och visa hur allt fungerar i praktiken.

Från Helsingfors kommer Henrik "Sprattis" von Pfaler som är rektor vid Cityhögskolan, och har ett förflutet vid Rundradion och FST. Med sig har han Harald Antskog, vi kan säga att han är insatt i ämnet, som kommer att fungera som assistent i de praktiska övningar som vi kommer att få göra med bärbara datorer. Beroende på hur många deltagare som kommer till kursen så bestäms också hur många man är om en och samma dator. Meningen är att alla, på egen hand, skall kunna jobba med digitalredigeringen.

Anmälningar

Som framgår av programmet skall anmälningarna ringas in till Söff senast den 17 april. Jag är sent ute, men jag hoppas att det här ändå inte skall skapa några problem.

Som medlem i förbundet har ni också den fördelen att er kursavgift subventioneras av förbundet till en viss del. Allt beroende på hur många deltagare som anmäler sig.

Hoppas att vi ses på kursen!

Maria Launonen

Jan Sundqvist, ordf.
Kolonivägen 15
66900 Nykarleby
GSM 050-5971747
E-post:

Maria Launonen, sekr.
Närpesvägen 9 B 3
64200 Närpes
GSM 0400-767135
E-post:

Hemsida: www.efo.fi/lokaltv

 


TillbakaHem
(c) Förbundet Finlandssvensk Lokal-TV r.f.