Förbundet Finlandssvensk Lokal-TV r.f.
Info-brev 3/01

 

Hej!

Sommaren börjar gå mot sitt slut och det är dags att börja tänka på vårt traditionella videoforum. Denna gång kommer vi att befinna oss i Österbotten, närmare bestämt på hotell Silveria i Vasa. Datumet är fastställt till den 16-18 november 2001.

Som vanligt hoppas jag att ni vill delta med egna program i videotävlingen. Kravet är att de inte skall överstiga 20 minuter. Det enda ni behöver göra är att börja söka i hyllorna efter videoband som ni själva producerat vid er lokal-tv. De kan handla om precis vad som helst, allt från grannens häst till Matte som gillar åka vattenskidor.

Vid senaste videoforum presenterade vi alla vår lokal-tv, hur vi jobbar osv. En del berättade och andra visade filmsnuttar. Det vi skulle vilja i år är att alla klipper ihop en presentationsvideo på ca. 5 min. där ni visar er studio, kontrollrum, hur ni jobbar och kanske någon liten filmsnutt som ni tycker är karaktäristisk för just er lokal-tv. Denna deltar förstås inte i videotävlingen.

Vidare tänker vi vid årets videoforum diskutera lokal-tv:s visuella del så tillvida att vi diskuterar textslingan som säkert de flesta stationer sänder ut så gott som dagligen. Ta därför en kopia av det som just nu rullar i er tv-ruta så får vi alla ta del i den, och fundera över nya lösningar osv. Meningen är att vi på forumet ska få med någon som kan ge oss råd om hur vi skall och hur vi inte skall göra.

Mer om detta kommer förbundets nya verksamhetsledare, Ylva Fjäder, att informera om senare. Sedan augusti månad är hon anställd, tillsvidare 1 år framåt, för att utveckla förbundets verksamhet och hoppeligen ge lokal:tv en bättre grund att stå på. Ylva har redan tidigare varit involverad i lokal-tv: s verksamhet och torde inte ha några svårigheter att utveckla verksamheten vidare. Mer än så berättar jag inte nu för jag antar att hon säkert presenterar sig själv i kommande brev.

Hej så länge från mig,
Maria Launonen

Jan Sundqvist, ordf.
Kolonivägen 15
66900 Nykarleby
GSM 050-5971747
E-post:

Maria Launonen, sekr.
Närpesvägen 9 B 3
64200 Närpes
GSM 0400-767135
E-post:

Hemsida: www.efo.fi/lokaltv

 


TillbakaHem
(c) Förbundet Finlandssvensk Lokal-TV r.f.