Förbundet Finlandssvensk Lokal-TV r.f.
Infobrev
18.10.2006

Hej

Nu var då denna sommar över och det som väntar härnäst är videoforum, som kommer att hållas i Tammerfors den 18-19 november. I Tammerfors har vi varit tidigare år och det har visat sig vara en bra träffplats eftersom alla har "någotsånär" lika lång väg dit.

Redan nu vill vi att ni ska ta del av det program som då erbjuds. Det viktigaste just nu är videotävlingen. Juryn kommer att vilja ha era bidrag i hand senast den 7 november 2006. Nytt för i år är att det också kommer att finnas en ungdomsklass (program som visats i lokal-tv) som deltar i den här tävlingen och som då också kommer att få ett pris för bästa produktion. Här riktar i oss speciellt till ungdomar som deltagit i generationsskiftesprojektet. Resten av tävlingen gå som tidigare med ett vinnanade bidrag som också erhåller Kalle-statyetten, samt en andra placering och en tredje placering. Bidragen sänds in som VHS-format, men bifoga gärna en DVD som visningskopia. Och observera att juryn vill ha många bidrag. Det gör ingenting fastän en och samma person står bakom flera program. En bilaga medföljer där reglerna för videotävlingen finns!

Vidare jobbar nu styrelsen på programmet inför Videoforum och vi kommer förstås att ha Tom Björklund med oss som teknisk rådgivare så att ni alla var och en kan ställa frågor som rör er lokal-tv och diskutera med honom i lugn och ro. Då kan ni också få svar på eventuella frågor kring Aquila.

De lokal-tv:n som forfarande inte anslutit sig till Aquila kan också få mer info om detta via förbundets ordförande Jan Sundqvist. Men vi kommer alltså också att ta upp detta på videoforum så att ni som inte gått med i programmet ska kunna ha en chans att göra det. Och till alla som har log-in uppmanar vi att sätta in fler program och använda tjänsten regelbundet.

Finlandssvenska lokal-tv förbundet har även funderat över en vidare form av samarbete mellan lokal-tv stationerna. Det handlar om att på plats och ställe jobba tillsammans. Det finns många finlandssvenska evenemang som berör oss alla. Det här är funderingar som vi kommer att ta upp på videoforum i november.

Videoforum kommer alltså att gå av stapeln den 18-19 november och ni kan anmäla er redan nu eller senast den 1 november. Anmälningarna kan göras via telefon 0500-163732 eller via e-mail nartv at narpes.fi Om du sänder din anmälan via e-mail skriv "videoforum" i ämnesrutan.

Angående lokal-tv medlemmarnas deltagaravgifter vid forumet kommer kostnaderna att subventioneras precis som tidigare.

Videoforums program sänds ut så snart det är klart.

Hoppas vi snart ses


Maria Launonen, sekr
Finlandssvenska Lokal-Tv förbundet

 

TillbakaHem
(c) Förbundet Finlandssvensk Lokal-TV r.f.
www.lokaltv.org