Förbundet Finlandssvensk Lokal-TV r.f.
Infobrev
3.12.2007

Hej

Jo, det var ju så att vi har haft videoforum nu igen. (17-18.11) Ett lyckat sådant med många deltagare, och en del nya ansikten vilket ju alltid är trevligt. Vi fick också in många videobidrag i år; 26 stycken lokal-tv bidrag. Kul!

Det var människans bästa vän som vann första pris och Kalle-statyetten. Undrar vad lilla Pricken tyckte om det?? Margareta Lindholm (Malax TV) hade följt sin nya familjemedlem Pricken (en Berner Sennen-hund) under hans första sommar och det föll juryn för.

I juryn satt föresten Kristina Ågren (regissör), Bengt Klemets (producent) och Tommy Mård (tv-regissör och medialärare). En av juryns motiveringar till Malax tv:s vinnarbidrag var "En färgstark huvudperson som också vågar vara sig själv" (syftar på vovven alltså)

I Nykarleby har det varit Lådbils-rally. Det fick vi veta på forumet. Vi fick också veta att NY-TV med Jan Sundqvist i spetsen lyckades vinna, inte rallyt, men 2:a pris i videotävlingen. Fartfyllt tyckte juryn.

I Närpes har det varit musikhappening i sommar. Finlandssvensk spelmansstämma som dokumenterats av Jan-Erik Widjeskog och Maria Launonen. Tredje pris gick till När-TV.

I öppna klassen deltog 4 bidrag. Alla från Cityfolkhögskolan. Programmet "Förbannelsen" med legofigurer i centrum vann.

Lokal-TV i FST 5 var det stora ämnet som diskuterades. Ulla Mangs var inbjuden för att berätta om projektet som ska ge lokal-tv stationerna möjlighet att visa sina program i rikskanalen. Projektet går under arbetsnamn "Lokal-tv fönstret" och ämnar starta nu efter årskiftet. Vi fick information och svar på alla möjliga frågor och Tommy Mård gav oss info om musikrättigheter som kanske många av oss inte ens kände till. Ett välkommet forumämne alltså.

Ulla Mangs, um-produktion, sköter det praktiska med arbetet. Bengt Klemets är producent och han var ju också med i Tammerfors.

Det blev många trevliga diskussionstillfällen, och säkert också en del i bastun för dem som var där. Årsmötet gick i vanlig ordning på söndag förmiddag och vi valde in en ny medlem i styrelsen. I stället för Rainer Munther som avgår, tar nu Alf-Martin Haagensen från Solf lokal-tv över.

Nu kör vi igång en fortsatt trevlig vinter med mycket snö och minusgrader och en vit jul. Får se om nåt av dessa krav uppfylls...

OBS! Nästa års videoforum hålls även det i Tammerfors på hotell Victoria. Samma veckoslut som senast. Anteckna det; lördag-söndag, 18-19 november blir det väl då, Kolla kalendern!!

 

Med många hälsningar från er sekreterare

Maria Launonen
Finlandssvenska Lokal-Tv förbundet

 

TillbakaHem
(c) Förbundet Finlandssvensk Lokal-TV r.f.
www.lokaltv.org