Förbundet Finlandssvensk Lokal-TV r.f.
Infobrev
9.10.2008

 

Hej alla!

Nu håller Förbundets styrelse på för fullt med att planera årets videoforum. Vi kör som tidigare år i Tammerfors och datumet är den 22-23 november. Boka in det nu. Vi kommer att bo på hotell Victoria som ligger nära intill järnvägsstationen så det blir inga långa promenader för dem som kommer tågvägen. Jag tar redan nu emot anmälningar till forumet. Ni anmäler er direkt till mig på tel.nr. 0500-163732 eller så mejlar ni till nartv@narpes.fi . Jag vill veta era namn, vilken lokal-tv station (eller alternativt t.ex skola) som ni representerar. Om ni har önskemål om vem ni vill dela rum med kan ni även nämna det.

Tid finns fortfarande också för att komma med eventuella önskemål när det gäller innehållet på årets forum. Det gör ni enklast direkt till mig, så ska vi se vad vi kan göra.

En del programpunkter finns redan inbokade. Vi ska förstås ha mycket screening och videotävling. Vi ska också försöka ge tid till diskussioner i anknytning till screeningen, men också då det gäller allt annat som berör lokal-tv. Ulla Mangs som är redaktör för ”Lokal-TV fönstret” i FST5 kommer också att finnas med i Tammerfors, och informera. Det kommer att bli lite ”skolning” i anslutning till detta.

Ett nytt Teostoavtal är aktuellt, och även det ska vi ta del utav och diskutera på forum. Viktiga grejer för lokal-tvn:s fortsatta verksamhet.

Videotävlingen kommer att i stort sett gå till som tidigare år. Ni söker i ert arkiv efter program ni vill sända in. I år vill vi ha enbart DVD. Längden på programmet får inte vara över 20 minuter. En jury kommer att utse vinnare och 2 övriga pristagare till i klassen Bästa lokal-tv produktion. Vidare deltar också Öppna klassen som är program producerade av exempelvis studerande.

Håll nu koll på vår hemsida, och infobreven som jag mejlar till er. (Enligt vårt nya kontaktsystem behöver jag allas privata e-mejladresser, eller annan adress, där ni kan nås, för att ni alltid ska få infobreven. Om ni inte meddelat dem till mig eller har ändrade adresser så kontakta mig). På hemsidan och i mejlen meddelar jag snart mer regler om videotävlingen. Vart bidragen ska sändas och sista inlämningsdag.

Ha nu en fortsatt bra höst.
Mvh. Maria Launonen, sekr
Finlandssvenska Lokal-TV förbundet

 

TillbakaHem
(c) Förbundet Finlandssvensk Lokal-TV r.f.
www.lokaltv.org