Förbundet Finlandssvensk Lokal-TV r.f.
Infobrev
22.7.2010

 

Semester, semester, semester.. Ja, det är det väl för många nu så här I julimånad. Men juli är också en månad då det är många sommarevenemang I hembygderna, och det ger fint material till lokal-tv program. I höst vill tittarna gärna se program från sommarens höjdpunkter, så om man följer med har man ett “gratis” sommarsammandrag att sända sen I er egen lokal-tv kanal. En del har kanske sändningsuppehåll under sommaren, men det är alltid trevligt att ha nåt på hyllan av visa när vi går över till hösten.

Vår största sammankomst under året brukar ju vara videoforum, och senaste höst 2009 samlades vi som vanligt I Tammerfors för att streama, diskutera och umgås. Nåt som jag hoppas att alla kommer att delta I även inkommande höst. Tidpunkten för det videoforumet planeras bli vid ungefär samma tidpunkt som tidigare, I november, men det är inget bokat datum ännu.

Videoforum 2009 samlade ca 20 deltagare, vi skulle gärna ha varit fler på plats men det gick bra I alla fall :) Henrik von Phaler var en av de inbjudna gästerna och han informerade oss om FST 5:s nya satsning Min morgon. Diskussion om eventuellt samarbete med lokal-tv stationerna dryftades. Lokal-tv på webben var också en av de större programpunkterna under forumet, och bland andra Andreas Öhman från Hibox berättade om detta. En del av oss har ju redan nu möjlighet att sända sina program även via nätet, men fler kunde säkert prova på detta. I många mindre samhällen finns det ju utflyttade som gärna skulle följa med lokal-tv men då på annat håll. Webben är lösningen.

Lokal-tv fönstret blev ju populärt under de säsonger som gick. Ulla Mangs har ju som ni vet nu avslutat projektet och hon fanns med I Tammerfors och tackade för ert fina samarbete.

Videotävlingen då? Jo, den vanns I år utav Jan-Erik Widjeskog som hade gjort en dokumentär om operasångaren Egnar Holmström. Andra priset gick till NY-TV och Jan Sundqvist och tredje pris till Maria Launonen, När-TV Närpes. Ett hederspris togs emot av Larsmo När-TV som gjort program om en riktig träbåt.

Vi hade också en liten festmåltid på lördagkväll, inklusive lite champagne. En jubileumsmiddag, och sen bastu förstås :)

Ha en riktigt skön fortsättning på sommaren!

Mvh
Maria Launonen, sekr
Finlandssvenska Lokal-TV förbundet.

 

TillbakaHem
(c) Förbundet Finlandssvensk Lokal-TV r.f.
www.lokaltv.org