Förbundet Finlandssvensk Lokal-TV r.f.
Infobrev
26.10.2010

HEJ!

Nu planerar vi inför årets videoforum. Detta kommer att hållas på Hotell Victoria
i Tammerfors den 27-28 november 2010, med start kl 9 på lördag morgon och avslutning ca 15.00 på söndag. Inför forumet så vill vi förstås att ni deltagare ska delta med så många videoprogram som möjligt :) i vår videotävling. Reglerna är fortsättningsvis som tidigare år. Sammanfattningsvis: Programmen får vara högst 20 minuter långa och vara på dvd. Program som är på andra språk än svenska ska textas till svenska. Programmen ska ha producerats under de 2 senaste åren och förstås gärna visats i er lokal-tv (gäller ej förbundets utvecklingspris). Kom ihåg att kontrollera så att skivan fungerar på dvd-spelare (finalisera den innan ni sänder iväg den).

Förbundets utvecklingspris är en ny tävlingskategori, där man gör ett program på högst 5 minuter (innehållet är fritt). Tävlingen går ut på att göra det bästa programmet ur klippningssynvinkel. Bästa klipp vinner pris. Du använder samma anmälningsblankett som används till den traditionella videotävlingen, men markerar att det handlar om utvecklingspriset. Även detta program ska levereras på dvd. Genom utvecklingspriset vill vi lära oss mer om hur man producerar program på ett proffsigt och snyggt sätt. Vi ska under forumet titta på programmen, och få feedback  om vad som är bra och vad man kan göra bättre. Detta år är det alltså klippningen utav ”utvecklingsprogrammen” som står i fokus. Nästa år är det kanske ljud, ljus eller kamerateknik som vi behandlar. Det bästa programmet prisbelönas med 200 euro.

Den traditionella videotävlingen, lokal-tv program, prisebelönas enligt 1-3 pris. Vidare har juryn möjlighet att även utse ett hedersomnämnande. Kallestatyetten tillfaller förstås det vinnande bidraget.

På grund av att öppna klassen inte är så pass representerad på våra videoforum som vi önskar, har vi inom styrelsen bestämt att dessa program endast kommer att belönas med diplom.

Anmälningsblankett sänder vi med i detta mejl. Printa ut och sänd den med tävlingsbidraget. Du finner den även på vår hemsida . Här finns även regler för hur tävlingen går till.

Era anmälningar till videoforum behöver jag senast den 8 november!! så skynda på. Du anmäler dig direkt till Maria Launonen på tel. 0500-163732 eller 050-4024924.
Det går också bra att anmäla sig via e-mail: nartv (snabel-a) narpes (punkt) fi

Eventuella förfrågningar tas även emot direkt till mig.

Mvh,
Maria Launonen, sekr.                                  
Finlandssvenska lokal-TV förbundet r.f.

 

TillbakaHem
(c) Förbundet Finlandssvensk Lokal-TV r.f.
www.lokaltv.org