Förbundet Finlandssvensk Lokal-TV r.f.
Infobrev
6.1.2011

 

Gott nytt år! Januari 2011

Jag vill börja med att informera lite om aktuella projekt vi står inför. En sak vi funderat över en tid är det Audiovisuella arkivet, och vad det betyder för lokal-tv. Grunden i det hela är att arkivera all dokumentation som är av värde kulturellt och historiskt. Kortfattat handlar det om att lokal-tv stationer ska leverera, ett par gånger i året, program som passar inom denna kategori. Dom programmen ska sen finnas i det Audiovisuella arkivet i Helsingfors. Jag sänder inom kort ut brev till alla lokal-tv stationer med information om detta. På videoforum i Tammerfors i november fanns folk med från Arkivet och informerade oss som var där.

Vi hade ett trevligt videoforum senast, där vi tittade på våra filmer och fick diskutera dem en hel del tillsammans med en av årets jurymedlemmar, Micha Hietanen. Forumets tävling var spännande som alltid. Vem skulle ta hem Kalle-statyetten i år? Vi hade också en ny tävlingskategori, utvecklingspriset; bästa klipp. Årets videotävling vanns utav NY-TV som också tog hem Kalle-statyetten. Programmet handlade om Sankta Birgitta kyrka i Nykarleby och hade gjorts av Jan Sundqvist och Susanne Liljeström-Holm. Andra pris gick till Alf-Martin Haagensen, Solf TV och kortfilmen Kalle. Tredje priset gick till När-TV, Närpes och Maria Launonens program Video i viltvård. Utvecklingspriset tillföll även det Maria Launonen med kortfilmen ”Kiki och kattorna”. Hedersomnämnade till Axxell med programmet ”I väntan på jobb”. Ett program som många av oss tyckte väldigt mycket om. Det tog upp en aktuell verklighet och ”killen” i filmen bjöd verkligen på sig själv

Forumet gick i umgängets tecken. Film, mat (massor med mat..) bastu och dryck. Vid årsmötet blev Thomas Holm, Oravais invald som ny styrelsemedlem istället för Gunvor Häggman som blev hans suppleant.

Många hälsningar och en bra fortsättning på det nya året önskar jag er alla,
Maria Launonen, sekr.                                  
Finlandssvenska lokal-TV förbundet r.f.

 

TillbakaHem
(c) Förbundet Finlandssvensk Lokal-TV r.f.
www.lokaltv.org